Robert Pattinson 1986. május 13-án született Londonban, Angliában. Jelenleg színész, model és zenész. Színészi karrierje 15 éves korában kezdődött, amikor csatlakozott a Barnes Theatre Company-hoz (Nyugat-London). Első filmes szerepét 2004-ben kapta, ez egy mellékszerep volt A gyűrű átka c. filmben, ahol Giselher-t alakította. Ugyanebben az évben volt szintén egy kisebb szerepe a Vanity Fair c. filmben. 2005 meghozta számára a hírnevet, hiszen a Harry Potter és a Tűz serlegében már jóval nagyobb közönség előtt mutathatta meg magát - Cedric Diggoryt alakította a moziban. Az igazi áttörést a Twilight hozta meg számára, amelyben Edward Cullen bőrébe bújik. Ezzel világhírnevet is szerzett, óriási rajongótáborra tett szert. A film Stephenie Meyer "Twilight" (Alkonyat) c. könyve alapján készült, az USA-ban 2008. november 21-én mutatták be. Robert neve két betétdalhoz köthető - Never Think és Let Me

 

 

 

Kristen Stewart 1990. április 9-én született, Los Angelesben, Kaliforniában. Teljes neve Kristen Jaymes Stewart. Los Angelesben született, de kiskorában Coloradoban éltek és csak késöbb költöztek vissza Los Angelesbe. Édesapja John Stewart, tv-s producer, aki jelenleg a FOX csatornánál dolgozik. Édesanyja ausztrál forgatókönyvíró. Van egy bátyja, Cameron. Szüleivel jelenleg Los Angelesben élnek. Az ismertséget a Pánikszoba c. film hozta meg neki, melyben Jodie Foster lányát játszotta - ezt a szerepet Hayden Panettiere is szerette volna megkapni, de Kristen lett a befutó. Tehetségét mi sem bízonyítja jobban, hogy 3 egymást követő évben is jelölték a Young Artist Awards-ra - 2003-ban a Pánikszoba, 2004-ben a Jéghideg otthon és 2005-ben az Undertown c. filmekben nyújtott alakításáért. Régebben modelkedett is, és egy Porsche reklámban is szerepelt.

 

 

Kellan Lutz 1985. március 15-én született, Dickinsonban, Észak-Dakotában. 7 testvére van, 6 fiú, és egy lány. Arizónában nőtt fel. De ez nem volt elég neki, eljárt bowlingozni, vadászni. 13-14 évesen kezdett el modellkedni. Érettségi után LA-be ment, hogy színészkedéssel foglalkozzon. Nem válogatott a munkák között, vegyész és a flotta tagja is volt.  2004-ben a nyári Abercombie&Fitch katalógus címlapján tűnt fel, és Levi's reklámokban. Ezek után független filmekben kapott szerepet. Első TV-s szereplése a "Bold and Beautiful"-ban volt, itt Rob szerepe volt az övé. Lisa Kudrow-al együttjátszott az HBO sorozatában, a 'Comeback'-ban.  Tovább modelkedett, közben filmszerepeket kapott és sorozatokban is feltűnt. 2007-ben feltűnt Hilary Duff parfümjének reklámjában, majd a 'With Love' című számhoz készített videoklipben is. 2 évvel a New Yorki helyszínelőkben való szereplése után feltűnt a Las Vegasi helyszínelőkben, majd a Hősökben, Hayden oldalán. 2007-ben megkapta a 'Generation Kill' minisorozatban a főszerepet, ami igaz történeten alapul. Kellan álma kezd valóra válni, megkapta az Alkonyatban Emmett szerepét, és most tálcán kínálják előtte a lehetőségeket.

 

 

 

Nicole Houston Reed 1988-ban született, május 17-én, Los Angelesben, Kaliforniában. Nikki egy építészből lett rendező, Seth Reed lánya. Édesanyja Cheryl Houston. Szülei két éves korában elváltak, édesanyja nevelte. Kiskorában könyvmolynak tartotta, magát szégyellős volt. Mikor 12 éves lett, gyökeresen megváltoztatta az életét, anyjával megváltozott a viszonya, piti bűntényekbe kavarodott. Szex, drogok... Catherine Hardwicke-al 13 éves korában találkozott, amikr az apja randizott a rendezőnővel. Megismerkedtek, és Niki tini-tapasztalatait közös erővel megírták egy forgatókönyvként. A forgatókönyv megírása 6 napot vett igénybe. Catherine ezt filmesítette meg a '13'-ban, Nikki tapasztalataival, hogy hogyan is válik egy 13 éves lány nővé. A főszerepet(Tracy szerepe) nem vállalta, azonban ő lett Tracy legjobb barátnője. 2003-ban vált iagzán ismertté, a '13' után. Később szerepet kapott a Narancsvidékben, majd a Dogtown uraiban, itt egy szexuálisan zaklatott tinit alakított. És ismét Catherine-el dolgozhatott. 2008 februárjában megkapta Rosalie Hale szerepét, az Alkonyatban. Júniusban írt egy levelet a rajongóinak a támogatásért, és hogy hajfestés elé néz... a szerep miatt.

 


Ashley Michele Greene 1987-ben, február 21-én született, Jacksonville-ben, Floridában. Szülei: Joe és Michele Greene. Van egy fiútestvére, akivel nagyon jól kijönnek. 17 éves korában végzett a Wolfson gimiben, ezekután Kaliforniába ment, hogy valóra váltsa álmait. Elkezdett modellkedni egy barátjának, a 'Sutra' nevű butikban. Később egy new yorki ügynökségnek dolgozott, és arca lett a Stop Staring!-nek, és a Feng Junk-nak. Az álma azonban 2006-ban vált valóra, amikor is megkapta első komolyabb szerepét a Bátrak Hazájában, itt Jessica Biel-el, és Christina Ricci-vel játszhatott együtt. Majd 2007-ben a Kalifornia királyai-ban tűnt fel. És most leismertebb szerepe, Alice Cullen, így Ashley előtt kismillió ajtó nyílt meg, sok filmszerepet ajánlanak fel neki. Ashley szeret vásárolni, búvárkodni, és csak úgy lógni a strandon. Nagyon fontos számára a családja.

 

 

 

 

Monroe Jackson Rathbone 1984-ben született, december 21-én, Szingapúrban, Indonéziában. Édesapja a munkájából kifolyólag sokat utazott, így Jackson sok helyen nőtt fel. Éltek Jakartában, Londonban, Cunnecticutban, Kaliforniában, Norvégiában, Texasban. Texasban, a helyi színházban játszott a Pickwick players nevű darabban. Tiniként sok minden foglakoztatta, focizott, baseballozott, kosarazott. Később elkezdte érdekelni a zene és a színészkedés. Michiganben magánsikolában járt. Az érettségi után LA-be ment tanulni a Royal Scottish Akadémiára. Alex Boyd-dal élt, sulis barátjával. Közben aláírt egy szerződést a Disney411 műsorral, ahol fiatal riporter volt. Ezek után 2005-ben megkapta szinte legismertebb szerepét, a Nagymenőkben, Nicholas Fiske-t alakította. Később további szerepeket kapott sorozatokban, és nem túl nagy költségvetésű filmekben. 2008-ban pedig megkapta Jasper Hale szerepét, az Alkonyatban.

 

 

 

Cam Joslin Gigandet[dzsi/gi-gan-zsé] 1982-ben, augusztus 16-án született Tacomában, Washingtonban. 2001-ben végzett az Auburn-i középsikolában Auburn-ben. Santa Monicában járt főiskolára. Családja Lake Tappsben él, Washinghtonban. Apja Jay Gigandet, anyja Kim Gigandet, és van egy nővére Kelsie. Édeaspja az egyik alapítója a The Rock étteremláncnak, és a Wood Fired Pizza&Spirits-nek. Cam nyugaton, Kaliforniában lakik. Első filmes szerepét 2004-ben kapta a 'Mistaken'-ben. Ezek után feltűnt a CSI helyszínelőkben, azonban a nagy áttörést James szerepe hozta meg neki, és a 2008-as év. Megkapta a Twilightban James szerepét, de először Edward szerepe miatt ment a meghallgatásra. 2008-ban két díjat is kapott az egyiket, az MTV filmes díjátadóján a 'legjobb harc'(Never Back Down-i alakításáért), megosztva Sean Faris-al. A másik díj a 'Felemelkedő férfi sztár' címet a Home Entertainment-től kapta. Legújabb filmje az Unborn, azonban soksok ajánlatot kap mostanság. Szabadidejében szívesen focizik, kosarazik, filmet néz, szörfözik vagy síel.

 

 

 Peter Facinelli 1973-ban született, november 26-án, Queensben, NY-ban. Peter az Ozone Parkban, Queensben nőtt fel. Édesanyja, Bruna olasz emigráns, apja, Sir Peter Facinelli, pincér.A St. Francis előkészítő gimnáziumban éretsségizett.  New Yorkban, a Atlantic Theater Company-ban tanult színészetet. Tanárjai között olyanok szerepeltek, mint Felicity Huffman, William H. Macy. Feleségével, Jennie Garth-al 1996-ban az 'Unfinished Affair' forgatásán ismerkedtek meg. 1997-ben megszületett első gyermekük, Luca Bella. 2001-ben összeházasodtak. 2002-ben megszületett második kislányuk, Lola Ray, majd 2006-ban Fiona Eve. Peter 1996 óta folyamatosan kapja kisebb-nagyobb szerepeit, legkiemelkedőbb a Twilight-ban Carlisle Cullen szerepe, de 2007-ben szerepet kapott a Fox csatorna híres sorozatában a Hatalom hálójában c. produkcióban. Peter 8 rész erejéig látható a sorozatban, majd megölik a karakterét. Olyan színészekkel játszott együtt, mint Drew Barrymore, Christian Slater, Matthew Broderick, Brittany Snow.

 

 

 

Elizabeth Ann Reaser 1975. június 15-én született, Bloomfield-ben, Michigan-ben. Már kiskorában elhatározta, hogy színésznő lesz. Két lánytestvére van, ő a középső lánygyerek. Milfordban, Michiganben nőtt fel. Édesanyja háztartásbeli, apja restaurátor volt, mostmár tanár. Szülei elváltak. A gimnázium közben sok helyen dolgozott, még egy country club-ban is. Elizabeth az Oakland-i egyetemen kezdte meg tanulmányait, Rochester Hillsben, de egy év után otthgyta az iskolát. Jelentkezett a Juilliard Drámaiskolába, és felvették. 1999-ben fejezte be a tanulmányait a Juilliardban, BFA-val végzett, vagyis mesterképzéssel. Első jelentősebb szerepét a Guilding Lightban(nálunk Vezérlő fény) kapta aztán mozifilmekben és tvfilmekben próbálkozott. Még színházai szerepei is voltak. Emmy-díjra jelölték a Grace Klinikában nyújtott alkotásáért, ahol Karev doktor szerelmét Avát/Rebeccát alakította. Rajong kosárlabdáért, szabadidejében fut, New York és Los Angeles között ingázik.

 

 

 

 Rachelle Lefevre Kanadában, Quebec-ben született,és nevelkedett fel.
Apja angol tanár,anyja pedig pszichológus.
Három lánytestvére van.
Angolul és franciául is beszél.
Kreatív művészeteket tanult.
Pincérnőként dolgozott Westmont-ban,amikor egyik törzsvendégük segített,hogy bejusson egy televíziós sorozat válogatására. A szerepe ugyan nem kapta meg,de visszahívták hogy vállaljon főszerepet egy kanadai sorozatban,a Big Wolf on Campus-ban, 1999-ben,ahol Stacey Hansont játszotta.
2002-ben feltűnt a George Clooney által rendezett Confessions of a Dangerous Mind-ban, és szerepet kapott egy romantikus vígjátékban 2003-ban.
2004-ben Californiába költözött.
Mostanában a Stepahnie Meyer regénye alapján készült Twilight c. filmben láthatjuk, amiben Victoria szerepét játssza.

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő