Azt hittük, hogy egy ilyen jó filmben nincsenek hibák, de mégis...szerintem ezekkel a hibákal még jobb a film...hibákkal vagy anélkül Twilight4ever :)

 
alap problémák:
- Az utolsó jelenetben amikor Victoriát látjuk, hogy Edwardot és Bellát nézi az ablakból, Edwardnak tudnia kellene, hogy a közelben van, hallania kellene a gondolatait.


tényleges hibák:
- A tanulmányi kiránduláskor a buszt figyelve láthatjuk, hogy 'Wilamette Valley' felirat olvasható rajta. Ez az iskola nem messze van a forgatásoktól, Forks-tól amely végülis a film helyszíne.
- Mikor Edward és Bella Port Angelesben sétálnak az olasz étterem felé, a parkoló autókon láthatjuk az oregoni rendszámokat. (a forgatási helyszín miatt)
- James harapása, nem különbözik egy emberi harapástól, de még az mebri harapáshoz is túl kicsi.

látható felvételi problémák:
- Bella alszik, és közben Edwardról álmodik, először. Bella felriad, és felül az ágyában, azthiszi látta Edwardot. Amikor a kamera ismét Bellát veszi, visszaverődik, hogy Edward kisétál. (Bella arcán visszaverődik Edward sétáló árnyéka)
- A baseball jelenetben, amikor megjelennek James-ék, Laurent kontaktlencséjében visszaverődik, hogy elkezdik a jelenetet, a csapóval.
- Mikor Edward és Billy egymásra néznek amikor elhajt Edward Belláéktól, látszik hogy a hátsó ablakban visszaverődik a kamerák képe.
- Biológia órán Edward odatolja Bella elé a tálkát, amikor megint látjuk őket, a két tál ismét egymás mellett van.
- Mikor Bella megérkezik az első biológia órára, a tanár mellett ottvan egy ventillátor, amely fújja a haját, ezek után Bella odamegy a tanárhoz, ilyenkor már nincs ott a ventillátor. Amikor pedig Bella elindul Edward felé, ismét fújja a haját a ventillátor.
- Mikor Edward és Bella beszélgetnek Edward családjáról a tó partján lévő sziklán állnak. Ezek után a következő pillanatban esik, és egy fa alatt beszélgetnek. Folytatódva, amikor Carlisle-ról beszélnek ismét a sziklán ülnek.
- Mikor Bella aztmondja Edwardnak az erdőben hogy bízik benne, Edward felugrik a fára(legalsó ágára), itt elkezd beszélni a családja szokásáról, és ezek után a következő pillanatban ismét tesz egy mozdulatot mintha lentebb ugrana az ágról.
- Mikor James és Bella harcolnak Bella lábába beleszúródik egy üvegdarab amit kiszed. Ezt a sebesülést a kórházban nem kötik be, itt nem látunk kötést a lábán.
- Bella ledobja a fa mögé a táskáját mikor Edwarddal beszélnek az erdőben, következőleg a táska a fa mellett van, aztán pedig eltűnik.
- Bellát mutatja a kamera az iskolánál, Edward pedig a lépcsőnél áll, ezek után ismét Bella, utána újra Edward, még mindig a lépcsőnél. Mikor Bella elindul az erdő felé Edward mellett is elhalad, pedig a lépcső nem ott van.
- Mikor Edward és Bella megérkeznek a baseball jelenetben a mezőre látunk egy hatalmas vízesést, ezek után a vízesést nem látjuk többet, pedig a pálya minden szegletét bejárja a kamera.
- Mikor Bella és Edward elhagyják a mezőt a játék után az autó magától megfordul a menetirány felé, mivel Edward csak beindítja a Jeepet, és meg sem fordul.
- Mikor Victoria félrevezeti a rendőrséget, és mezítláb fut, a lábnyoma egyenes, mikor Charlie-ék megtalálják a lábnyom másképpen áll.
- Mikor Bellát mutatják a kórházban a csövek nagyon közel vannak a szeméhez, ezek után pedig mikor már nem álmodik a csövek az arcán vannak, nem pedig a szeménél, pedig senki nem igazította meg őket. 
- Mikor Bella a szobájában ül, és visszagondol Edwardra amint feketévé vált a szeme a biológia órán, tisztán láthatjuk a kontaktlencsét.
- Bella és Charlie vacsoráznak, látunk előttük két üveget, és egy pillanatra a Belláé eltűnik, amikor Waylon elmegy az asztaluktól.
- Bella első napja a suliban, amikor megérkezik a parkolóba és kiszáll az autójából. Hallunk egy nagy csattanást, és a fényképezőgép visszaverődik a háromszögletű üvegben.
- Mikor Edward visszatér, a biológia órán láthatunk az asztalon egy könyvet, ez a könyv amikor Bella odaér az asztalhoz elfordul.
- Bellának a kórházi jelenetben, a film végén zöld a szeme, és nem barna, mint a film nagy részében.
- A film elején, amikor Bella megérkezik Charlie-hoz, és felmennek a szobájába, Bella farmerján észrevehető a mikrofon.
- Mikor Edward felfedi Bellának mi is ő, az inge ki van gombolva, látszik a teljes felsőteste, ezek után a következő jelenetben be van gombolva az ing.
- Mikor Edward és Bella a fán beszélgetnek Edward háta mögött felfedezhető egy biztonsági felszerelés.
- Mikor Bella apja elmondja, hogy Belláé az autó láthatod a mikrofont az autónál.
- Mikor Jacobék megérkeznek a partra Sam-nél láthatunk szőlőt, amiből eszik. Utána hirtelen eltűnik a szőlő.
- Jacobnál pedig hirtelen lesz gumicukor, egy falat erejéig, és ilyen hirtelen el is tűnik.
- Mikor Edward aztmondja Bellának a legjobb hogyha durván viselkedik vele, először Bella a tanulók között van, aztán hirtelen Edward mellé kerül.
- Mikor Edward és Bella az erdőben vannak, és Edward elmondja mi is ő valójában a kép tetején láthatjuk a mikrofont.
- Mikor Alice és Jasper elviszi Bellát a Scottsdale hotelbe, a hotelnél látunk egy hatalmas kaktuszt, amikor következőleg látjuk az épületet a növény már nincs ott.
- Mikor Jacob és Bella ülnek a furgonban, Jacobot elég közelről mutatják, és látható a parókája
- Mikor Bella meglátogatja a Cullen családot, Esme arca(felül a hajánál) először nincsen kisminkelve, nem fehér. Amikor következőleg mutatják, a teljes arca falfehér.
- Mikor Bella Port Angelesben összeakad a négy férfival, láthatunk egy kis ideig egy ötödiket is, nála kamera van.
- Mr. Molina szemüvege kisebb, a komposztteás jelenetben, mint a biológia órán.
- Mikor Edward és James a Balettstúdióban harcolnak, James nekivágja Edwardot egy üvegnek, ami betörik, ez a tükör később ép, és mégegyszer összetörik.
- Mikor Edward megmenti Bellát Tyler autójától, először az összes Cullen kocsi eltűnt. Következőleg látjuk Alice-t, Jasper-t, Rosalie-t, és Edwardot, a kocsiknál. Ezek után újra eltűnnek a kocsik.
- Mikor Edward elmondja hogy mi is ő valójában, sokat mozog, a kamera pedig Bellát egyhelyben veszi, és nála nincs elfordulás, pedig ő mindig Edwarddal szemben van.
- Mikor Bella tornaórán fejentalálja Mike-ot, először egy fekete hajú színészt látunk, mikor Mike megfordul, már a szőke Mike-ot látjuk.
- Mikor Edward az ebédlőben elkapja az almát, láthatjuk, hogy a tenyere megizzadt, és nem fehér.
- Mikor Bella elhajt otthonról, James elől menekülve, Edward a furgon oldalára ugrik. A furgon mozog, Edward haja azonban meg sem mozdul.

hangproblémák:
- Mikor Bella és Edward először csókolóznak, és Edward az abalakon keresztül mászik be, Kristen a csók után azt suttogja: "F*ck".
- Amikor a Cullen házban vagyunk, Rosalie aztmondja, vagyis azt halljuk: "Itt jön az ember", és Nikki Reed-nek meg sem mozdul a szája.
- Mikor Edward elmondja Bellának hogy el szeretné vinni a családjához, Robert Pattinson angol akcentusa nagyon nyilvánvalóan hallható.

szereplők tévedései:
- Mikor Bella távozik a vizsgálószobából a kórházban, az apja aztmondja neki, hogy fel kellene hívnia az anyját. Ezek után Bella megkérdezi hogy: "Elmondod neki?" (You tell her?), pedig azt kellene mondania, hogy "Elmondtad neki?"(You told her?)
- A biológia órán, amikor Edward és Bella beszélgetnek, Bella ideköltözéséről, Edward megkérdezi, hogy "Ha nem szereted a hideg és nedves helyeket, miért költöztél az államok legnedvesebb pontjára?(If you don't like the wet or cold, why did you choose the rainiest place in the continental US?"), és amikor Robert kimondja a Continental US-t, érzékelhetó a brit akcentusa.

egyéb:
- Mikor valakinek el van törve a lába nem tesz rá lepedőt, nem takarja be. Bella lába pedig be van takarva, és csak az alsó lábszára van eltörve, valahol a boka környékén. Később pedig egész nagy járógipsze van.
- Mikor Bella és Edward megállnak hazafelé Port Angelesből, Bella otthagyja a pénztárcáját Edward autójában. Ezek után az apjával megy haza. Otthon a vásárolt könyv pedig az asztalán van.
- Bellának a kórházban a bal lába van eltörve, mikor pedig mennek a bálba a jobb lábán van a gipsz.

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő