Az Alkonyat és a titkok...

- Kristen Stewart-nak eredetileg zöld szeme van, a Twilight Bellájának viszont barna, ezért kontaklencsét kellett viselnie a forgatások alatt.
- A Cullen családot játszó összes színész topáz színű kontaklencsét viselt a forgatáson.
- Edward szerepére Stephanie először Henry Cavilt szerette volna
- A meghallgatás Edward szerepére, Catherine Hardwicke londoni házában történt, ahol Rob és Kris előadtak egy szerelmes jelenetet Catherine ágyán.
- Taylor Launter parókát viselt Jacob Black szerepe miatt.
- Több, mint 5000 jelentkező volt Edward szerepére.
- A forgatókönyv 6 hét alatt készült el.
- Kristen Stewart a forgatás alatt töltötte be a 18-at, és egy egész éjszakás filmezés után, a szereplőkkel együtt vágta fel a szülinapi tortáját.
- A vámpírokat játszó színészeknek muszály volt hófehér bőrűeknek lennie, mivel a vámpírok nem mennek ki a napfényre.
- Nikki Reed(Rosalie)-nek, és Jackson Rathbone(Jasper)-nek meg kellett tanulnia bal kézzel ütni a labdát, a profi baseball játékos jelenet miatt.
- Mikor Bella az interneten keresgél, és megtalálja a Little Brown könyvesboltot Port Angelesben. A Little Brown a való életben a Twilight könyvek kiadója.
- A meghallgatások előtt Robert sosem hallott a Twilight regényről. Azért jelentkezett a szerepre, mert látta Kristen egyik filmjét és megtetszett neki a lány játéka.
- A suliban, amikor Bella az ebédjét válogatja össze, odamegy hozzá Edward. Hirtelen leejti az almát, Edward pedig elkapja, és úgy tartja a kezében az almát, mint ahogy az az Alkonyat könyv borítóján látható.
- Kristen Stewart dublőre, Katie Powers szerepet kapott a filmben, mint pincérnő az étteremben.
- A kórházi jelenetnél, amikor Bella fekszik és beszélget az anyjával a háttérben láthatunk egy tv-t, amelyben egy olyan jelentet lehet látni, ami majd csak később lesz látható.
- 36 órába telt mire Nikki Reed(Rosalie) barna haját tökéletes szőkére festették
- Solomon Trimble(Sam), a La Push tengerparton a saját kabátját viselte, amit az édesanyja készített
- A kivágott jelenetek között található, egy Edward nézőpontú jelenet, amely olyan mintha a Midnight Sunból lenne. A jelenet az amikor Bella megérkezik az iskolába, és az első menzai ebédkor Jessica aztmondja: "Istenem, olyan mintha elsőben lennénk, és te lennél az új fényes, játékuk!".
- Az Alkonyat eredetileg december 12-én jelent volna meg az USA-ban, de mivel a Harry Potter és a Félvér Herceg bemutatóját 2009-re tolták, a Twilight-ot előbb bemutatták.
- Stephenie Meyernek volt egy saját színészlistája, a megfilmesítésre. Tervei szerint Bellát például Emily Browning játszotta volna, Edwardot, Henry Cavill, Carlisle-t Charlie Hunnam, Esme-t Mary-Louise Parker, Alice-t Rachel Leigh Cook, Emmettet Tom Welling, Japert Trent Ford, és Rosalie-t pedig Olivia Wilde.
- a filmet 48 nap alatt forgatták
- Nikki Reed adta oda a producereknek Robert dalait. Nikki a laptopjával felvette miközben Rob énekelt és gitározott, aztán a felvételt odaadta a producereknek, akik teljesen odavoltak a dalokért.
- Cam Gigandet eredetileg Emmett Cullen szerepét kapta meg, aztán megkérdezte Catherine-t esetleg övé lehetne e James szerepe, Catherine pedig belement.
- Charlie a Rainer Beer nevezetű sört fogyasztja a filmben, a sört eredetileg Seattle-ben gyártják.

 

mert az írónő feltűnik az Alkonyatban...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stephenie Meyer az írónő, feltűnik a filmben, igaz nem sok ideig, csak pár másodperc erejéig. Az ötlet a rendezőnőé, Catherine Hardwicke-é, Steph pedig beadta a derekát. Mint tudjuk Stephenie-nek nem tetszett az első forgatókönyv, még 2006-ban, ezért a megfilmesítés ötletét elvetették, de jött Catherine akinek a forgatókönyve már megfelelt az írónőnek, és az ötlet is, szerep a filmben. Maga a szerep jelentéktelen, mert mikor Bella, és apja, Charlie ebédelnek, és Charlie felhozza a fiúzós témát... kínos Bellának, kínos az apjának, azonban jó a nézőknek, és a rajongóknak, mert megpillanthatjuk Stephenie-t, amint a pultnál ül...

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő