Bella és Edward első csókja nem túl szokványos. Nem úgy történt, ahogy mindenki azt várná, és gondolná, hisz tudjuk a kapcsolatuk sem mindennapi. A csókra is várni kellett amíg jobban meg nem ismerik egymást, és Edward már nem érzi magát szomjasan mikor Bellával van. Igazából nem is egy, hanem két első csókjuk van. Az első a Twilight-ban, az első könyvben, amikor még Bella ember. A második, a Breaking Dawn-ban, mikor már Edward átváltoztatta vámpírrá. Az első csók mindekttejük számára nehéz, hiszen olyanok egymásnak mint a drog, és Edward nem akar fájdalmat okozni Bellának, azonban a kíváncsiság mégis hajtja. Bella pedig testileg is nagyon vonzódik Edward-hoz, ez megnehezíti a dolgokat, hisz van amikor majdnem elájul, van amikor letámadja Edwardot.

az 'emberi' első csók:
"Elakadt a lélegzetem.
Habozott - de nem a szokásos értelemben, emberi módon.
Nem úgy, ahogy egy férfi hezitál, mielőtt megcsókol egy nőt, de szeretné előbb kipuhatolni, miként fog a nő reagálni. És nem úgy, amikor azért habozik, hogy meghosszabbítsa a pillanatot, a várakozás eszményi pillanatát, amely néha jobb, mint maga a csók.
Edward azért habozott, hogy kipróbálja magát, hogy lássa, biztonságos-e a dolog, hogy megbizonyosodjék róla, még mindig ura önmagának.
Aztán hideg, márvány ajkát nagyon gyöngéden az enyémhez érintette."

a 'vámpíri' első csók:
"Így még sosem csókolt meg - ez volt az első csókunk. És az igazat megvallva, ilyen módon sosem csókolt meg."
"Ez egy kicsit arra késztett, hogy bűnösnek érezzem magam. Biztos voltam benne, hogy megszegtem a szerződést. Ezt nekem nem szabadna éreznem."

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő