"a halhatatlan gyermek"
 

Renesmee Edward és Bella első szülött gyermeke. ő a Breaking Dawnban, a negyedik könyvben szerepel. A gyerek körül nagy a felfordulás,Volturik veszedelmesnek tartják, nem bíznak meg benne. Edward nem szeretnél eleinte megtartani a gyereket, Bella viszont oda akarja adni Rosalinnak. Senki sem tudja, hogy mi lesz a terhesség vége, hogy mi fog történni, ugyanis Renesmee nem szokványos gyerek, így a terhesség sem szokványos, ugyanis Bella csak egy hónapig volt terhes vele. A születésnél komplikációk adódtak, így Edward átváltoztatta Bellát vámpírrá, hogy megmentse életét. A Volturik el akarják pusztítani a gyereket, de Alice és Jasper elkezdenek kutatni és talának olyan teremtényt, mint Renesmee, és kiderül, hogy így nem Renesmee az egyedüli vámpír, aki ember és vámpír szerelméből született. Mivel Bella átváltozott, és Renesmee-t pedig már nem akarják elpusztítani, a végén boldogan élnek, együtt, örökön örökké...

Stephenie a vámpírokról, és a terhességről:
"Ez először akkor jutott eszembe, mikor Bella az interneten keresgélt, az Alkonyatban, a 7. fejezetben. Bella sok vámpírlegendáról olvasott, Danag, Estrie, Upier, stb. A regényben csak megemlítettem őket, hogy utánukolvasott. Egyet pedig nem említettem, az Incubust. Az Incubus képes a gyermeknemzésre. Gondoltam ez később majd jóljöhet."
"Mikor a kiadóm és én eldöntöttük hogy Bella utolsó évéről fog szólni a 4. könyv, úgygondoltuk befejeződhetne ezzel az eseménnyel. Mindennek ez volt a középpontja."
"Mindig nagyon óvatosan kezeltem, a "vámpíroknak lehet gyerekük?" kérdést, mert nem akartam hibásan mondani a dolgot. A női vámpíroknak nem lehet gyermekük, mert a testük nem alakul a gyerekvállalással. "Egy férfi vámpír teherbe tud ejteni egy embernőt?" kérdés pedig kissé meglepő az utolsó könyben. És hogy mindez hogyan lehetséges, először is természetesen nem lehetséges. Az egész egy fantáziatörténet, a teremtmények pedig nem lézetnek."  

Stephenie a névválasztásról:
"Mégsem hívhatom őt Jennifer-nek, vagy Ashley-nek. Te milyen nevet adnál a világ legkülönlegesebb újszülöttjének? Nagyon sok weboldalon jártam, ahol babanevekkel foglalkoznak. Rájöttem, hogy egyetlen emberi név sem fog passzolni a munkámhoz, és hogy magamnak kell alkotni egyet. Ez a való életben nem hiszem hogy elég kreatív lenne egy babának. De ez ugyebár elképzelt világ, így ez a legjobb amit választhattam. Elneveztem Renesmee-nek, még 2003 őszén, és most nagyon természetesnek hatott. De emlékszem, azóta nem, mióta az emberek azt kérdezgetik: Ez egy kicsit fura név, nem?"Oldalmenü
Naptár
Diavetítő